2015

Delft Fringe Festival

Afgelopen juni speelde Funktioneel Naakt op het Delft Fringe Festival. Op 5, 13 en 14 juni speelden we zeven keer op verschillende locaties voor het eerst scènes uit “Puck en Julia” voor publiek. Spannend voor ons en een zeer leerzame ervaring. Met goede kritieken als fijne afsluiter.

De publieksjury beoordeelde de voorstelling met 4,5 sterren. De volgende recensie verscheen op internet, na de voorstelling in “M Edelsmeden & Design” op 14 juni:

Funktioneel Naakt in M Edelsmeden (tekst: Marie-Jet Eckebus)

Acteurs Puck (gespeeld door Laurens de Groot) en Julia (Truus de Boer) zijn door hun regisseur naar zijn afgelegen buitenhuisje gestuurd om hun teksten in te studeren. Ter plekke aangekomen, worden ze belaagd door een bemoeizieke buurman (Remy van Keulen). Bovendien blijkt er slechts één slaapkamer te zijn met één bed. Julia vindt het geen probleem het bed te delen met haar collega. Puck denkt daar anders over. Een interessant gegeven. De drie spelers komen door de ingang van M Edelsmeden binnen. Puck en Julia hebben bagage bij zich en de buurman volgt in hun kielzog. De buurman heeft het hoogste woord, Puck zegt alleen het hoogstnodige en Julia zwijgt. Wanneer ook Puck en Julia aan het woord komen, blijkt dat alle drie de spelers van een gelijk en hoog niveau zijn. De teksten rollen er op natuurlijke wijze uit, alsof ze ter plekke verzonnen zijn. Dit stuk, dat speciaal voor Fringe tot een half uur werd ingekort, klopt aan alle kanten. Het spel, de regie, het verhaal: het vormt een eenheid en dat is bijzonder prettig om te zien. Het publiek wordt met een cliffhanger opgezadeld, want op een beslissend moment houdt het stuk plotseling op. Slim bedacht, want nu worden we als het ware gedwongen om naar de complete voorstelling te komen. Gedwongen is in dit geval niet het juiste woord: ik ga er graag een keer vrijwillig naartoe.

 

We zijn dan ook blij mede te delen dat een aantal data van de op Delft Fringe aangekondigde tournee inmiddels bekend zijn.

Op 15 november spelen we in Studio de Bakkerij in Rotterdam.

Op 19 november spelen we in Perdu in Amsterdam.

Op 26 november spelen we in Het Paradijs in Den Haag.

Op 4 december spelen we in het Rietveldtheater in Delft.

Meer data volgen snel.

Op 5 september vanaf 20:00 uur spelen we vier keer een teaser van “Puck en Julia” tijdens de Museumnacht. Check voor meer info: http://www.museumnachtdenhaag.nl/mndh/zinderin-kunst/. Voor wie dat nog niet op Delft Fringe deed: een mooie gelegenheid om de acteurs en de groep te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *